Tanja Čerin nova predsednica uprave ZZZS

Člani skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje, izvoljeni na volitvah 6. oktobra, so na konstitutivni seji za predsednico upravnega odbora ZZZS iz vrst delodajalcev izvolili Tatjano Čerin.

Objavljeno
26. oktober 2009 13.37
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Člani skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje, izvoljeni na volitvah 6. oktobra, so na konstitutivni seji za predsednico upravnega odbora ZZZS iz vrst delodajalcev izvolili Tatjano Čerin, za njeno namestnico iz vrst zavarovancev pa Lučko Böhm. Za predsednika skupščine so izvolili Vladimirja Tkalca, za podpredsednika Jožeta Smoleta.

 

Člani nove skupščine so danes poleg predsednika in podpredsednika skupščine izvolili tudi člane in vodstvo upravnega odbora ZZZS. Ker je bila doslej predsednica upravnega odbora zavoda iz vrst aktivnih zavarovancev, in sicer Lučka Böhm, so člani skupščine glede na ustaljeno prakso za predsednico tem mandatu izvolili kandidatko iz vrst predstavnikov delodajalcev, Čerinovo.

 

Za člane upravnega odbora so člani skupščine predlagali in javno izvolili: iz vrst predstavnikov ZZZS Dorjana Marušiča in Marijo Senčar, s strani delodajalcev Viktorja Barliča, Tatjano Čerin in Jožeta Smoleta. Iz vrst upokojencev je bil za člana upravnega odbora izvoljen Niko Jurišič, iz vrst aktivnih zavarovancev Lučka Böhm in Ladislav Rožič, kot predstavnik vlade je bil izvoljen Martin Toth, iz vrst invalidov Dane Kastelic in kot predstavnik kmetov Janez Šebat.

 

Predsednik skupščine Tkalec prihaja iz vrst predstavnikov aktivnih zavarovancev, namestnik pa iz vrst delodajalcev. V preteklem mandatu je bilo namreč obratno.