Teden možganov v Sloveniji

Omožganjena Ljubljana je sklop prireditev v Slovenski kinoteki v Ljubljani med 12. in 17. marcem o delovanju centralnega živčnega sistema, a tudi o rehabilitaciji ljudi po poškodbi možganov.

Objavljeno
13. marec 2007 07.00
Možgančki
Ljubljana – Omožganjena Ljubljana, teden možganov na kolesih, spletni kotiček Razgibajmo možgane in nevroznanstveni kinovečeri v Slovenski kinoteki v Ljubljani s tematskim sklopom: Možgani, producenti naše stvarnosti. To je del pestre palete aktivnosti, ki jih v mednarodnem tednu možganov med 12. in 17. marcem skupaj pripravljajo Slovensko društvo za nevroznanost (SiNAPSA), Družbenomedicinski inštitut ZRC SAZU, Nacionalno združenje za kakovost življenja (OZARA) in Slovenska kinoteka v Ljubljani. Vse prireditve so dostopne brezplačno.

To je namreč široka akcija ozaveščanja javnosti o dosežkih in pomenu nevroznanstvenih raziskav – Teden možganov 2007 (Brain Awareness Week) – kje sodeluje že več kot 60 držav in skoraj 1900 organizacij. V Sloveniji bo to pester program aktivnosti na več lokacijah; Omožganjena Ljubljana je serija javnih izobraževalnih dogodkov v Prešernovi dvorani SAZU (Novi trg 4, Ljubljana) in na Inštitutu za rehabilitacijo (IR) (Linhartova 51, Ljubljana, predavalnica v 4. nadstropju)

Več v današnjem tiskanem Delu