Telekom naj bi odpustil 600 zaposlenih

V podjetju tega niso potrdili, šef nadzornikov pravi, da številka še ni znana.

Objavljeno
03. november 2011 09.08
Posodobljeno
03. november 2011 09.25
Tomaž Berginc (SiOL) na vprašanja novinarjev noče več odgovarjati
A. L.
A. L.

LJUBLJANA – Uprava Telekoma Slovenije naj bi kovala načrte, kako odpustiti 600 ljudi, neuradno poroča Žurnal24. Spomnimo, letos se je družba Mobitel pripojila Telekomu, zaradi česar se nekatere službe podvajajo. Telekom je zato uslužbencem ponudil, da s pripadajočo odpravnino, ki pa ne sme biti višja od 100 tisoč evrov, odidejo iz podjetja.

Za zdaj uprava pri zmanjševanju števila zaposlenih posega po mehkih metodah odpuščanja, če pa te ne bodo uspešne, bo treba ukrepati radikalneje.

Že ves čas se govori o odpuščanju

Prvi nadzornik Telekoma Tomaž Berginc trdi, da jim konkretna številka še ni bila predstavljena, da pa jo uprava izračunava: »Ves čas se sicer pogovarjamo, da je treba po združitvi Telekoma in Mobitela optimizirati število zaposlenih.« Že v začetku leta je dejal, da so upravi naložili, naj se število zaposlenih zmanjša za vsaj tri odstotke, kar pomeni okoli 150 ljudi.

Sindikalist ne ve nič o odpuščanju

O odpuščanjih pa še nič ne ve niti sindikalist Milan Richter, ki kot predstavnik delavcev sedi tudi v nadzornem svetu družbe Telekom. Poudarja, da podatek o presežku zaposlenih ne obstaja, več pa o tem ni mogel povedati.