Termalna voda kmalu naprodaj v stekleničkah

V Istrabenz Turizmu so zaprosili za razširitev koncesije, da bi smeli prodajati ustekleničeno portoroško mineralno vodo.

Objavljeno
17. november 2011 09.24
Posodobljeno
17. november 2011 09.30
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Portorož – Ob 100. obletnici odprtja Term Portorož si v hotelih LifeClass prizadevajo, da bi v najkrajšem času začeli prodajati ustekleničeno termalno vodo, ki je izjemno bogata z minerali. Odprli so tudi razstavo o večstoletni zdraviliški tradiciji v kraju.

»Termalno vodo črpamo na globini 705 metrov. Raziskave Balneološkega inštituta iz Beograda in geološkega inštituta s Floride so pokazale, da gre za pramorje, ki je bilo pred 42.000 leti ujeto globoko pod zemljo. Voda ima veliko zdravilnih mineralov, ki pomagajo pri zdravljenju in lajšanju številnih bolezni,« je povedala Lea Sevšek, vodja Term in Wellness centra LifeClass.

Beograjski balneologi so ocenili, da je primerna za zdravljenje revmatizma, kožnih bolezni, infekcij in vnetij, bolezni centralnega živčnega sistema, ortopedskih, ginekoloških, respiratornih in artritičnih obolenj.

Janez Jager, direktor trženja Istrabenz Turizma, je povedal, da so že zaprosili za razširitev koncesije, da bi smeli prodajati ustekleničeno portoroško mineralno vodo, o čemer se dogovarjajo s slovensko-italijanskim podjetjem.

V termah je zaposlenih 100 delavcev, ki z zdraviliško oziroma wellness ponudbo neposredno ustvarijo četrtino prihodka družbe, je ob odprtju razstave v Grand hotelu Portorož in Termah Portorož izjavil Marino Antolovič, glavni izvršni direktor Istrabenz Turizma: »V nasprotju z drugimi domačimi zdravilišči imamo 85 odstotkov gostov tujcev in veliko večino prihodkov ustvarimo od samoplačnikov.« LifeClass ima sedem centrov dobrega počutja, zdravijo z različnimi naravnimi dejavniki: slanico, solinskim blatom, soljo, morsko vodo, klimo in termomineralno vodo.