Težka preizkušnja za gostince

Lastnike restavracij bolj kot poostrena higiena skrbi obisk. Ljudje si želijo druženja, a so še zadržani.

Objavljeno
15. maj 2020 08.00
Posodobljeno
15. maj 2020 14.27
Janez Bratovž, JB Restavracija in Gostilna 1987: »Vsak lokal je specifičen, in tudi ko me kolegi sprašujejo, ali je smiselno odpreti, ni mogoče dati preprostega odgovora.« FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
 Gostinci, ki bodo v ponedeljek lahko odprli tudi notranjost svojih lokalov, bodo skupaj s turističnimi delavci morali upoštevati higienska priporočila med epidemijo, ki jih je včeraj objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Fedja Pobegajlo, direktor Turistično gostinske zbornice Slovenije, je dejal, da zaščitni ukrepi temeljijo predvsem na vzdrževanju medsebojne razdalje in poostreni higieni. Bolj kot novi higienski standardi lastnike restavracij in lokalov skrbi, kako bo z obiskom. Dosedanje izkušnje so zelo različne. »Podobne ukrepe zaradi koronavirusa sprejemajo tudi v drugih državah in se je treba pač ...