To je pogrešana koroška deklica Klara

Mama je dala soglasje za objavo fotografije, policija je ne najde.

Objavljeno
16. november 2011 13.14
Posodobljeno
16. november 2011 13.22
A. L.
A. L.

CELJE – Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje od marca letos, ko je bila podana prijava o pogrešanju štiriletne deklice z območja Koroške, izvajajo intenzivno in obsežno kriminalistično preiskavo.

Pri preiskavi sodeluje več kriminalistov in policistov, ki so v času od dekličinega izginotja do danes opravili več kot 200 razgovorov in dodatnih poizvedb. Policija pri iskanju sodeluje z različnimi inštitucijami in tudi s tujimi varnostnimi organi.

Mama dala soglasje

»Glede na trenutni potek preiskave in soglasje matere smo se odločili za objavo dekličine fotografije v javnosti. Ocenjujemo, da bi z objavo fotografije lahko dobili koristne podatke, ki bi nam pomagali pri iskanju deklice. Do zdaj kljub vsem pozivom javnosti in odmevnosti primera nismo dobili uporabnih podatkov, ki bi nam koristili pri preiskavi.«

Poziv občanom

Z objavo fotografije policija ponovno poziva vse občane, ki imajo kakršen koli podatek o tem, kje bi deklica lahko bila ali imajo kakršen koli drug koristen podatek, ki bi pripomogel k čimprejšnji najdbi pogrešanega otroka, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 1200.

Za policijo so pravice in interesi otroka na prvem mestu, zato bodo aktivnosti mož v modrem še naprej intenzivno usmerjene v iskanje pogrešane deklice.