Toplice v ogromno naložbo

Terme Olimia bodo samo letos v posodobitev centra dobrega počutja vložile 10 milijonov evrov

Objavljeno
15. april 2017 09.57
Brane Piano
Brane Piano
Podčetrtek – V Termah Olimia so pred dnevi začeli prenavljati center dobrega počutja Termalia, za kar bodo namenili deset milijonov evrov. Predvidena je tudi posodobitev kampa Natura, kjer bodo postavili luksuzne šotore, v letnem kopališču Aqualuna ob kampu pa nov tobogan. Investicijski ciklus v vrednosti 11 milijonov so v Termah Olimia začeli že februarja s prenovo gostišča Lipa, končali ga bodo prihodnje leto.


Gostišče Lipa bo preurejeno še pred prvomajskimi počitnicami, za prenovo centra dobrega počutja bodo 80 odstotkov denarja porabili do decembra, ko bo končana prva etapa posodobitev, druga bo na vrsti prihodnje leto. Prokurist družbe Vasja Čretnik zagotavlja, da prenova ne bo vplivala na kakovost drugih storitev in da bo konzorcij treh podjetij z Lesnino MG iz Ljubljane dela izvajal čim manj moteče za goste. Med zunanjo prenovo bo deloval notranji bazen Termalije s povezavo s počasno reko, gostom bodo na voljo zunanja in notranja počivališča, restavracija, fitnes ter spa in lepotni center.

»Termalija bo postavila nove standarde na tem področju in se postavila ob bok našemu že večkrat nagrajenemu centru Wellness Orhidelia,« pravijo v vodstvu družbe. Porušili in znova zgradili bodo bazenski in zasenčeni obbazenski del, spomladi prihodnje leto pa bodo obnovili še starejši del centra dobrega počutja z vhodom, recepcijo in garderobami.

V kampu Natura bo že ta mesec stalo 20 luksuznih šotorov za dve oziroma štiri osebe, v neposredni bližini pa bodo do junija uredili še njim namenjen bazen. Gre za tako imenovano glampinško ponudbo, namenjeno zahtevnejšim gostom, ki so za počitnikovanje pod šotorom pripravljeni plačati več. »Upamo predvsem na goste iz dežel Beneluksa, ki jih je v zadnjih dveh letih pri nas vse več,« pojasnjujejo v Termah Olimia, ki pri posodobitvi tega segmenta ponudbe sodelujejo z Adrio Mobilom. Novomeška družba bo zagotovila nadstandardne šotore, Terme pa bodo zagotovile vso drugo infrastrukturo.