Trgovina z ljudmi v krizi še bolj cveti

Gospodarska kriza omogoča večji obseg trgovine z ljudmi. Kriza je namreč generator širjenja trgovine z ljudmi, saj del pojava poteka za potrebe izkoriščanja delovne sile.

Objavljeno
13. oktober 2009 14.23
Ti.K./STA
Ti.K./STA
Ljubljana - Gospodarska kriza omogoča večji obseg trgovine z ljudmi, so se strinjali udeleženci okrogle mize z naslovom Trgovci z ljudmi ne izbirajo svojih žrtev. Kriza je namreč generator širjenja trgovine z ljudmi, saj del pojava poteka za potrebe izkoriščanja delovne sile, obenem pa je zaradi recesije upadlo financiranje ukrepov v boju proti trgovini.

Kot so se strinjali udeleženci okrogle mize, gospodarska kriza vpliva na večanje ekonomskih razlik med prebivalci, zaradi česar se ustvarjajo pogoji za trgovanje z ljudmi. S krizo se tudi povečujejo težave na področju dela, in sicer pri pravičnem in pravočasnem plačilu za opravljeno delo, povečujejo se ilegalne migracije, povečuje pa se tudi toleranca do vseh oblik ksenofobije in diskriminacije.

 

Okroglo mizo je ob evropskem dnevu boja proti trgovini z ljudmi organiziralo predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in urad vlade za komuniciranje.