Trinajst vozniških dovoljenj z napako

Pri izdaji novih vozniških dovoljenj je prišlo do napake, zaradi česar so nekaterim voznikom izdali vozniška dovoljenja pomanjkljive kakovosti. Vozniško dovoljenje z napako je sicer veljavno, vendar ni v skladu s predpisi.

Objavljeno
08. september 2009 15.14
Ma. J.
Ma. J.
Ljubljana - Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da je pri izdaji novih vozniških dovoljenj prišlo do napake, zaradi česar je bilo nekaterim voznikom izdano vozniško dovoljenje pomanjkljive kakovosti. Vse imetnike novega vozniškega dovoljenja z napako zato prosijo, naj ga nemudoma zamenjajo, še posebej pred morebitnim potovanjem v tujino.

Do napake je prišlo, ker izdelovalec dovoljenj, podjetje Cetis, iz procesa ni izločil obrazcev pomanjkljive kakovosti. Med 13. julijem in 26. avgustom je bilo tako izdanih 13 vozniških dovoljenj z napako.
 
Ministrstvo vse imetnike novega vozniškega dovoljenja, ki jim je bilo izdano do vključno 26. avgusta, prosi, naj svoje vozniško dovoljenje pregledajo. Napako je mogoče ugotoviti ob pregledu hrbtne strani vozniškega dovoljenja, kjer se pojavi beseda »zanič«. Ta je vidna že s prostim očesom pod določenim kotom, če se kartico obrača v smeri gor in dol.

Kdor bo ugotovil napako, naj vozniško dovoljenje čim prej vrne najbližji upravni enoti. Dovoljenje bo v najkrajšem času zamenjano na stroške izdelovalca. Vozniško dovoljenje z napako je sicer veljavno, vendar ni v skladu s predpisi, so še sporočili z ministrstva.