Tudi javni sektor verjetno na demonstracijah konec novembra

Demonstracijam 28. novembra, s katerimi želi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije izraziti nestrinjanje s predlagano pokojninsko reformo in zahtevati dvig minimalne plače, se bodo verjetno pridružili tudi zaposleni v javnem sektorju.

Objavljeno
20. oktober 2009 17.04
Se nam po delavskih demonstracijah obeta še splošna stavka?
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije bo 28. novembra v Ljubljani pripravila demonstracije, s katerimi želi izraziti nestrinjanje s predlagano pokojninsko reformo in zahtevati dvig minimalne plače. Protestu se bodo kot kaže pridružili tudi zaposleni v javnem sektorju.

 

V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja, ki združuje več kot 70.000 javnih uslužbencev, bodo o tem, ali se bodo pridružili protestu, še odločali. Po mnenju predsednika konfederacije Branimirja Štruklja pa razlogi, da se protestnemu shodu pridružijo, so. Ob tem je izpostavil napovedano pokojninsko reformo.

 

Protestu se bodo vsekakor pridružili v Sindikatu državnih in družbenih organov. Sekretar republiškega odbora sindikata Drago Ščernjavić je napovedal, da bodo "glede na vse svinjarije, ki se dogajajo" še razširi temo protestov.

 

Generalna sekretarka Pergama Vida Fras pa je pojasnila, da imajo v sindikatu za prihodnjo sredo sklicano sejo predsedstva na to temo in takrat se bodo tudi odločili o sodelovanju v protestih.

 

Kot je znano, je ZSSS protest napovedala, da bi od vlade zahtevali pogajanja in podpis dogovora o pokojninski reformi po zgledu dogovora iz leta 1999.