Tudi Kočevje ima fitnes naprave na prostem

Ob zaključku Aktivnih počitnic med poletjem so v Kočevju postavili fitnes naprave na prostem.

Objavljeno
14. julij 2014 14.10
Simona Fajfar, Kočevje
Simona Fajfar, Kočevje

Kočevje - Javni zavod za šport občine Kočevje je letos prvič organiziral Aktivne počitnice med poletjem, s katerim so želeli otrokom - osnovnošolcem in srednješolcem - v tednu dni predstaviti različne športne panoge.

Pred koncem pouka so razdelili prijavnice več kot 1000 kočevskim osnovnošolcem in srednješolcem, ki bi lahko sodelovali v desetih različnih športnih panogah. Prejeli so 45 prijav. »Udeležba je bila skromna, vendar pričakujem, da bo naslednje leto večji odziv,« pravi Janez Maršič, direktor Javnega zavoda za šport občine Kočevje.

Zanimanje za Aktivne počitnice pod pričakovanji

Največ zanimanja je bilo za nogomet, streljanje in badminton, pa tudi tenis, ki pa ga zaradi slabega vremena niso mogli izpeljati, podobno kot ne hokeja in rolanja. Celoten projekt so izpeljali brezplačno, saj so vaditelji in predstavniki športnih klubov - skupno jih je bilo 20 - sodelovali brez plačila. »Glavni namen je bil dosežen: da so se otroci zabavali in so se seznanili z delom klubov,« pravi Maršič.

Uresničili idejo Otroškega občinskega sveta

Ob zaključku Aktivnih počitnic med poletjem pa so uresničili tudi željo otrok, ki so v okviru Otroškega občinskega sveta povedali, da si želijo fitnes naprave na prostem. Na občini Kočevje so našli 4500 evrov in na zelenici pri športni dvorani, to je ob poti proti mostu na stadion, postavili pet fitnes naprav na prostem, kot jih poznajo po številnih mestih, od Bohinja, Ljubljane, Sevnice, Sežane, Izole...


»Te naprave so namenjene nezahtevni rekreaciji,« pravi Janez Maršič, ki dodaja, da bodo v primeru večjega zanimanja podvojili število teh naprav. To niso otroška igrala, ampak so namenjene ljudem nad 12 let.


Ne bi bilo pa presenetljivo, če bi na tej odličnih lokaciji - poleg športne dvorane in ob sprehajalni poti - postavili tudi naprave za street workout, to je za vadbo na prostem na drogovih in drugih različnih železnih konstrukcijah, pravi Maršič: »Gre za moderno, urbano zabavo na mlade.«