Türk obiskal Boscarola

Predsednik republike Danilo Türk bo v pirhodnje poletev z enim od Pipistrelovih letal, vendar brez prisotnosti medijev.

Objavljeno
17. november 2011 12.19
Posodobljeno
17. november 2011 13.58
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ajdovščina - »V Pipistrelu je potencial, ki bo Sloveniji prinesel še veliko dobrega,« je po današnjem ogledu proizvodnje v ajdovski družbi dejal predsednik republike Danilo Türk. Prepričan je, da je širitev podjetja v druge države s tem, da razvoj ostaja doma, lahko nov zgled industrijskega razvoja.

»Nov industrijski razvoj mora biti zeleno orientiran, torej ekološko vzdržen in ekološko napreden, in tehnološko vrhunski, kar imamo tudi tu v Pipistrelu,« je dejal Türk.

»O hitrem in uspešnem razvoju tega podjetja predsednik ne dvomi. »Kdor visoko leta, daleč vidi,« je še dejal Türk.

Türk je prvi slovenski predsednik, ki je obiskal družbo Pipistrel in Ajdovščino. Želel si je ogledati podjetje, ki je doseglo tako izjemne dosežke v zadnjih letih in ga je zato pred kratkim odlikoval z najvišjim državnim odlikovanjem.

Predsednika je zamikalo, da bi ob današnjem lepem vremenu tudi poletel z enim od Pipistrelovih letal, pa se je temu zaradi obveznosti odpovedal. Boscarolu je obljubil, da bo to storil v prihodnosti, vendar brez prisotnosti medijev.

Pipistrel bo prihodnje leto začel graditi proizvodne hale ob letališču v italijanski Gorici, ob tem pa napoveduje tudi nove širitve v druge države po svetu.