Türk: Za razvoj izobraževanja je treba narediti več

Predsednik države meni, da smo v Sloveniji v položaju, ko moramo resno razmišljati o spremembah.

Objavljeno
26. avgust 2011 13.50
Posodobljeno
26. avgust 2011 14.30
Ne. Š., Delo.si
Ne. Š., Delo.si

Ljubljana - Za razvoj našega izobraževalnega sistema je treba narediti več, razvijati ga je treba »z boljšim občutkom za potrebe časa in za potrebe naše prihodnosti«, je na zaključni konferenci projekta Impletum po pisanju STA dejal predsednik republike Danilo Türk.

Predsednik dražave meni, da smo v Sloveniji v položaju, ko moramo resno razmišljati o spremembah. Vsak sistem, ki želi mladim zagotoviti primerno raven izobrazbe, pa mora po njegovem imeti tudi določeno stabilnost.

Eden današnjih strukturnih problemov v kontekstu izobraževalnega sistema v Evropi je visoka stopnja intelektualizacije dela, je še povedal Türk. Dodal je, da v Evropi ne znamo dobro povezovati intelektualno zahtevnih vsebin z vsebinami, ki zahtevajo spretnost in ki zahtevajo to, da znamo kaj narediti in to tudi prodati.

Povezovati prvine intelektualne zahtevnosti in spretnosti tržne uspešnosti je danes težje kot nekoč, a je vseeno potrebno, je opozoril predsednik.

Natečaj projekta Impletum, ki je v minulih mesecih potekal na slovenskih srednjih šolah, je nastal z namenom, da se mladi seznanijo s prenovljenimi vsebinami izobraževalnih programov na področju višjega strokovnega šolstva in razmišljajo o aktualnih vprašanjih v zvezi s šolstvom.

Ob tej priložnosti so danes odprli razstavo umetniških del, ki so jih v okviru natečaja izdelali srednješolci.