TVS: Črnograditelj tudi Vitoslav Türk

Posestvo, kjer stoji mogočna 380 kvadratna vila, ima dovoljenje le za gradnjo sušilnice sadja.

Objavljeno
26. marec 2013 21.40
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Sečovlje, Ljubljana - Vplivni član stranke SDS Vitoslav Türk in začasni predsednika uprave Elsa (Elektro Slovenija) je po poročanju Televizije Slovenije na elitni lokaciji v Parecagu pri Sečovljah postavil razkošno vilo, čeprav je bilo gradbeno dovoljenje pred več kot desetimi leti pridobljeno zgolj za gospodarski objekt.

380 kvadratov velika hiša, katere lastnik je ljubljansko podjetja Virtus, ki ga obvladujeta sinova Vitoslava Turka, je glede na izjavo načelnika upravne enote Piran Ivana Seljaka črna gradnja.

»Leta 2002 smo prejšnji lastnici izdali gradbeno dovoljenje za gospodarsko poslopje, vlog za gradnjo drugih objektov, ki tam stojijo do danes nismo dobili«, je dejal Seljak za televizijo.

Prejšnja lastnica naj bi na teh parcelah zaprosila za gradnjo sušilnice sadja, saj je tam stal sadovnjak. 

Na teh zemljiščih bi torej smel stati zgolj in samo gospodarski objekt in to skoraj sto kvadratnih metrov manjši.

Le nekaj metrov stran pa naj bi stala še ene nedovoljena zgradba. Okoli leta 2006 sta na zemljišču, ki je pravno-formalno sadovnjak Vitoslav Türk in njegova žena postavila hišo z mogočnim kamnitim dostopom in vkopanim vhodom. »Objekti so zgrajeni, kot je videti, brez dovoljenj«, je za TVS dejal Seljak.

Sicer pa novinarka v prispevku omenja tudi, da naj bi bil Vitoslav Türk imenovan na mesto predsednika uprave Elsa. Kot smo na Delu poročali, se to marsikomu zdi sporno, saj je Türk glede na revizijo računskega sodišča v letih med 2004 in 2008 Elesu povzročil za več milijonov evrov škode, po besedah poznavalcev pa tudi ni upošteval Agencije za energijo in gospodarskega ministra Andreja Vizjaka.