UKC bo le zaposlil Majo K.

Nevrologinja, vrhunska specialistka, bo na delovnem mestu najpozneje naslednji teden.

Objavljeno
25. september 2013 21.54
suhadolnik kojović
Mi. Z., notranja politika
Mi. Z., notranja politika

Ljubljana – Svet zavoda UKC Ljubljana se je strinjal z zaposlitvijo treh zdravnikov v UKC, med njimi tudi z nevrologinjo Majo Kojović, o kateri smo pisali v Delu prvič pred tremi tedni, ker je ostala 1. septembra brezposelna.

To je zadnje potrebno soglasje za zaposlitev vrhunske specialistke, ki se je po šestletni specializaciji tri leta še dodatno izobraževala v Londonu. Zdravnica bo zaposlena v najpozneje tednu dni, kolikor trajajo formalnosti v zvezi z zaposlitvijo, so sporočili iz UKC. Prihodnji teden bo tako lahko začel znova delovati tudi 100.000 evrov vreden aparat za transkranialno magnetno stimulacijo, s katerim zna za zdaj delati samo Kojovićeva.

UKC je stroške dela leta 2012 znižal za 0,9 odstotka, letos pa še za tri odstotke, čeprav ni zmanjševal števila zaposlenih, kot je zahtevala vlada. Izračunali so, da je delo zaposlenih cenejše od drugih oblik dela. Z lanskim povprečjem 7838 zaposlenih UKC zaostaja na primer za po vseh kazalnikih primerljivo dunajsko bolnišnico, ki ima 9304 zaposlenih. Svet zavoda je včeraj začel iskati novega generalnega direktorja in novo strokovno direktorico. Oba sta zdaj vršilca dolžnosti. Razpis bo izšel sredi oktobra, postopek bo trajal predvidoma do sredine decembra.