UKC išče nove vodstvene kadre

Kandidati oziroma kandidatke za nove vodje v UKC Lljubljana se lahko na razpis prijavijo le še danes.

Objavljeno
07. november 2011 08.49
Posodobljeno
07. november 2011 09.05
Ne. Š., Delo.si
Ne. Š., Delo.si
Ljubljana - Rok za prijavo na razpis za štiri poslovne direktorje klinik oziroma kliničnih inštitutov, za enajst predstojnikov klinik in kliničnih inštitutov in šest vodij centra oziroma vodje služb v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana se z današnjim dnem izteka, poroča STA.

V UKC iščejo nova poslovna direktorja nevrološke in ginekološke klinike ter dva poslovna direktorja več klinik oziroma kliničnih inštitutov z mandatom štirih let. Kandidat ali kandidatka mora imeti univerzitetno izobrazbo, najmanj štiri leta delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih z dodatnim znanjem in sposobnostjo upravljanja in vodenja ter komunikacijskimi veščinami. Znati mora en tuj jezik, predložiti mora tudi program dela in razvoja, ki ga opravlja organizacijska enota.

Prav tako so v UKC razpisali mesta za predstojnike ortopedske klinike ter klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, na kirurški kliniki pa za predstojnike kliničnih oddelkov za torakalno kirurgijo, za anesteziologijo in intenzivno terapijo operativnih strok, za kirurške okužbe, za abdominalno kirurgijo ter za maksilofacialno in oralno kirurgijo.

Poleg omenjenih so razpisana delovna mesta predstojnikov kliničnega oddelka za nevrofiziologijo na nevrološki kliniki, kliničnega oddelka za perinatologijo na ginekološki kliniki, kliničnega oddelka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni na pediatrični kliniki ter kliničnega oddelka za kardiologijo na interni kliniki.

Za predstojnika oziroma predstojnico je lahko imenovan kandidat ali kandidatka z univerzitetno izobrazbo medicinske smeri, nazivom visokošolskega učitelja na medicinski fakulteti ali z nazivom svetnika ali višjega svetnika. Hkrati mora imeti najmanj štiri leta delovnih izkušenj s področja dela ustrezne specialnosti, organizacijske in vodstvene sposobnosti. Kandidat mora znati najmanj en svetovni jezik, ob prijavi na razpis pa mora predložiti program dela in razvoja organizacijske enote.