UKC Maribor na pomoč tudi ljubljanski anesteziologi

Deset anesteziologov iz UKC Ljubljana bo predvidoma v januarju pričelo z delom v Mariboru.

Objavljeno
16. december 2015 16.40
STAVKA ZDRAVNIKOV V UKC MARIBOR
Ma. F.
Ma. F.
Ljubljana - Danes sta se sestali vodstvi ljubljanskega in mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra ter se dogovorili o sodelovanju in pomoči pri reševanju težav pomanjkanja anesteziologov v Mariboru.

»Zelo sem hvaležen za pomoč in z veseljem lahko potrdim, da je bil sestanek danes uspešen, da smo se dogovorili in uskladili, kako bomo prebrodili najhujšo krizo zaradi pomanjkanja anesteziologov pri nas. Dosegli smo konkreten dogovor o medsebojnem sodelovanju in optimalne rešitve v dobro pacientov,« je po sestanku dejal generalni direktor UKC Maribor Gregor Pivec. Kot je dodal za STA so se dogovorili za pomoč desetih anesteziologov.

Kot je pojasnila strokovna direktorica UKC Ljubljana Marija Pfeifer so se dogovorili za bilateralno pogodbo z namenom, da omogočijo delo anesteziologov specialistov iz UKC Ljubljana v Mariboru. »Trudili se bomo, da bo pred tem program pri nas v celoti opravljen, in da bo delo v UKC Ljubljana še vedno potekalo nemoteno,« je dejala. Pripravili bodo razpored, kdaj bodo ljubljanski specialisti anesteziologi priskočili na pomoč glede na potrebe, ki jih bodo sporočili iz UKC Maribora.

Anesteziologi iz UKC Ljubljana bodo z delom v Mariboru predvidoma začeli v januarju 2016.