Umrl Joško Pirnar

Samo nekaj dni po 81. rojstnem dnevu je v nedeljo zvečer v Ljubljani umrl Joško Pirnar, gospodarstvenik, družbenopolitični in športni delavec ter predvsem novinar.

Objavljeno
27. marec 2007 00.06
Joško Pirnar
Ljubljana – Samo nekaj dni po 81. rojstnem dnevu je v nedeljo zvečer v Ljubljani umrl Joško Pirnar, gospodarstvenik, družbenopolitični in športni delavec ter predvsem novinar. Rojenega Novomeščana je po partizanščini in diplomi na ekonomski fakulteti pot zelo hitro zanesla v novinarstvo. Med letoma 1953 in 1977 je bil glavni in odgovorni urednik zdaj že pokojnega Gospodarskega vestnika, potem do leta 1988 glavni in odgovorni urednik Zbora občanov občine Ljubljana - Bežigrad, nato pa do upokojitve leta 1989 glavni direktor Mladinske knjige.

Joško Pirnar je bil tudi velik privrženec športa, predvsem smučanja. Bil je ustanovni član SK Novinar, prav tako pa od začetka (1955) član in pozneje tudi predsednik ter častni predsednik SCIJ, Mednarodnega kluba novinarjev smučarjev. Pred 40 leti je bil med tistimi, ki so postavljali na noge današnji SCIJ Slovenija, Društvo novinarjev športnikov, katerega častni predsednik je postal lani, ob svoji osemdesetletnici.