Upokojenci želijo izredno skupščino Vzajemne

Zveza društev upokojencev Slovenije je oddala 15.000 pooblastil za sklic izredne skupščine Vzajemne, na kateri naj bi zamenjali nadzorni svet. Skupščina naj bi bila sredi novembra.

Objavljeno
28. september 2009 15.13
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Ljubljana - Predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije so danes okoli poldneva v vložišču Vzajemne oddali 15.000 pooblastil za sklic izredne skupščine Vzajemne, na kateri naj bi zamenjali nadzorni svet. Skupščina naj bi bila po njihovih predvidevanjih sredi novembra.

Predsednica zveze Mateja Kožuh Novak je po oddaji pooblastil povedala, da morajo v Vzajemni dati "povratno informacijo v 15 dneh". Pričakujejo torej, da bo uprava Vzajemne v zakonskem roku 15 dni objavila javni sklic izredne skupščine s predlaganim dnevnim redom. Izredna skupščina naj bi bila tako po njihovih predvidevanjih sredi novembra.

 

"Ko bo skupščina sklicana, bomo naša društva obvestili o tem. V dveh dneh bodo vsi, ki so nam poslali pooblastila tokrat, po pošti dobili pismo. Prosili jih bomo, naj nas pooblastijo za sklepanje na skupščini. Priložena bo ovojnica z znamko, da nam bodo lahko takoj odgovorili," je pojasnila predsednica zveze.

 

Besedilo pooblastila pa bo objavljeno tudi na spletni strani zveze, je dejal Mirko Miklavčič iz zveze.

 

Po njegovih besedah imajo notarsko potrdilo, koliko je vseh pooblastil, in zdaj tudi, da so bila ta prevzeta. "Če pa bo kar koli narobe, nas bodo obvestili," je dejal.

 

Vendar menijo, da to ne bo potrebno. "Do zdaj je šlo vse gladko," je dejala Kožuh Novakova.