Uroš Urbas postal odgovorni urednik portala Siol

Urbas je bil šest let namestnik odgovornega urednika časnika Finance.

Objavljeno
15. maj 2013 12.46
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Namestnik odgovornega urednika časnika Finance Uroš Urbas bo 10. junija postal odgovorni urednik spletnega portala Siol.net. Urbas bo prevzel redakcijo, portal Siol.net pa namerava preoblikovati v še sodobnejši moderni medij, poročajo Finance na spletu.

Iz družbe TSmedia, ki ima v lasti portal, so sporočili, da bo Urbas v. d. odgovornega urednika, pred dokončnim imenovanjem novega odgovornega urednika pa nameravajo pridobiti tudi mnenja uredništva, kot to zahteva zakon o medijih.

V TSmedia navajajo še, da se bo trenutni v. d. odgovornega urednika Planet Siol.net Franci Valjavec v celoti posvetil nalogam, ki jih opravlja v družbi TSmedia kot direktor področja Programi.

Urbas je na Financah začel delati že med študijem novinarstva leta 1998. Med letoma 2003 do 2004 je študiral ekonomijo na Dunaju. Pred šestimi leti je postal namestnik odgovornega urednika, skupaj s Petrom Franklom, Simono Toplak in preostalimi sodelavci je dnevno urejal časopis in »pomembno vplival na logično, liberalnejšo, tržno in pluralno usmerjeno vsebino poslovnega časnika«.