Usoda Tobačne Ljubljana se (končno) razpleta

Del Upravne enote (UE) Ljubljana se v ponedeljek seli na novo lokacijo. V prostorih Tobačne tovarne bo na več kot 4700 kvadratnih metrih deloval sektor za upravne notranje zadeve.

Objavljeno
09. marec 2007 12.03
Januar: Imperial Tobacco Group, večinski lastnik Tobačne Ljubljana, je objavil reorganizacijo svojih evropskih proizvodnih obratov, zaradi česar bo s 1. 5. ukinil tudi proizvodnjo v Tobačni. Imperial Tobacco Group, večinski lastnik Tobačne Ljublj
Ljubljana - Del Upravne enote (UE) Ljubljana se v ponedeljek seli na novo lokacijo. V prostorih Tobačne tovarne bo na več kot 4700 kvadratnih metrih deloval sektor za upravne notranje zadeve. Kot so sporočili z ministrstva za javno upravo, bodo novi prostori tako strankam kot zaposlenim bolj prijazni. Poskrbljeno bo tudi za dostop za invalide ter za zadostno število parkirnih mest, ki pa bodo plačljiva.

Po besedah tiskovnega predstavnika ministrstva za javno upravo Luka Kočevarja so že dlje časa iskali novo lokacijo, saj so bili prostori na Mačkovi ulici, Adamič Lundrovem nabrežju, Proletarski ulici in Trgu Prekomorskih brigad dotrajani in neprimerni za poslovanje. Novi prostori na Tobačni ulici 5 v skupni površini 4752 kvadratnih metrov obsegajo 123 pisarn in drugih prostorov ter 23 okenc za poslovanje s strankami.

Mesečna najemnina znaša 57.030 evrov

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo v dogovoru z UE ob Tivolski cesti uredila 50 parkirnih mest, ki bodo plačljiva v skladu s sprejetim režimom plačevanja na parkiriščih MOL. Znotraj tovarniškega kompleksa bo urejenih 20 parkirnih mest za potrebe UE in štiri parkirna mesta za invalide, ki bodo prav tako plačljiva. Invalidom bo vstop v nove prostore omogočen z dvigalom ob glavnem vhodu.

Prostori v Tobačni tovarni so v lasti podjetja IMOS-G nepremičnine in inženiring, ki jih je tudi obnovilo. Mesečno najemnino 57.030 evrov bo plačevalo ministrstvo za javno upravo, ki je izvedlo tudi javni razpis za nakup pisarniške in arhivske opreme v vrednosti 354.563 evrov.

Izpitni center in krajevni uradi bodo z delom nadaljevali na obstoječih lokacijah. Izpraznjene prostore bo UE Ljubljana vrnila Mestni občini Ljubljana, ki je po zakonu lastnik teh prostorov, upravna enota pa jih ima le v uporabi.