Ustavno sodišče prvič v novi sestavi

Ustavno sodišče prvič zaseda v novi sestavi. S 1. aprilom je namreč funkcijo ustavnega sodnika nastopil Franc Grad, ki je na tem mestu zamenjal nekdanjo ustavno sodnico Dragico Wedam Lukič.

Objavljeno
05. april 2007 12.01
Dr. Franc Grad
Ljubljana - Ustavno sodišče danes prvič zaseda v novi sestavi. S 1. aprilom je namreč funkcijo ustavnega sodnika nastopil Franc Grad, ki je na tem mestu zamenjal nekdanjo ustavno sodnico in nekdanjo predsednico ustavnega sodišča Dragico Wedam Lukič.

Grad je postal sodnik poročevalec v vseh nerešenih zadevah, ki so bile doslej dodeljene v delo Wedam Lukičevi, na podlagi odločitve ustavnih sodnikov bo sodeloval tudi v delu senata za preizkus ustavnih pritožb s civilnopravnega področja, piše na spletnih straneh ustavnega sodišča.

Ustavni sodniki so izvoljeni za dobo devetih let brez možnosti ponovne izvolitve. Do konca leta se bo mandat iztekel še petim od devetih sodnikov: predsedniku ustavnega sodišča Janezu Čebulju ter sodnikom Mirjam Škrk, Milojki Modrijan, Zvonku Fišerju in Alojzu Janku. Ustavni sodniki so še Ciril Ribičič, Jože Tratnik in Marija Krisper Kramberger.