V Bistrici pri Tržiču bodo začeli graditi Gorenjsko plažo

Na območju dotrajanega kopališča bodo zaradi zapletov pri izboru izvajalcev gradbena dela stekla ta teden.

Objavljeno
03. september 2013 08.44
Bazen Tržič
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Tržič – V Bistrici na območju dotrajanega kopališča bi morali že junija graditi nov turistično-kulturni center Gorenjska plaža, a bodo pripravljalna dela začeti ta teden.

Zaradi zamude še ni jasno, ali bodo center, kjer bo zaposlitev predvidoma dobilo deset ljudi, lahko uredili do začetka prihodnjega leta, kot so načrtovali na občini Tržič.

Zaradi načrtovane gradnje, sedanji bazen sploh ni obratoval, zato so bili Tržičani v vročem poletju prikrajšani za osvežitev.

Direktor tržiške občinske uprave Drago Zadnikar je povedal, da starega bazena sploh niso odprli, ker je občina morala zaradi napovedane gradnje na začetku poletja prekiniti najemno razmerje z najemnikom gostinskega objekta, in ker bi bili stroški zagona bazena po dolgi zimi, ki je načela konstrukcijo bazena, zelo visoki.

Prepričan je, da bi bilo negospodarno vložiti več 1000 ali več 10.000 evrov v sanacijo, čez dva meseca pa bi sledilo rušenje. Dejal je, da so morali gradnjo odložiti zaradi neodziva gradbincev na razpis in nekaterih predragih ponudb.

V postopku prvega javnega naročila, ki je bilo objavljeno 9. aprila, je bil pravnomočno oddan le eden od sedmih sklopov – elektroinštalacije. Te bo za 106.000 evrov izvedlo podjetje Elektro Jazbec v partnerstvu z Elektronabavo.

V postopku drugega, delno ponovljenega javnega naročila, ki je bil objavljen 15. julija, pa je bil za gradbena in obrtniška dela ter strojne inštalacije v skupni vrednosti tri milijone evrov izbran Kovinar-Gradnje ST, za več kot pol milijona evrov vredno bazensko tehniko in vodne efekte pa Gorenjska gradbena družba.

Za izdelavo platnene strehe nad amfiteatrom oziroma prireditvenim prostorom pa občina še vedno ni dobila nobene ponudbe.

Na občini tudi še niso našli gostinca, ki bi dokončal objekt od tretje podaljšane faze, zagotovil opremo in pozneje najel objekt od občine. »Nezavezujoči poziv za zbiranje ponudb bomo ponovili in morebitne interesente pozvali, naj sami predlagajo obliko sodelovanje,« je dejal Zadnikar.