V domu upokojencev Ptuj skoraj vse narobe

Na podlagi revizijskih ugotovitev je začasno vodstvo doma proti prejšnji direktorici Kristini Dokl že podalo prvo kazensko ovadbo.

Objavljeno
13. oktober 2015 13.02
tre-KRISTINA DOKL
Franc Milošič, Ptuj, STA
Franc Milošič, Ptuj, STA
Ptuj − Revizijsko poročilo poslovanja Doma upokojencev Ptuj v zadnjih sedmih letih je prava zbirka računovodskih nepravilnosti, napak in zmešnjav.

Z njim se je seznanil svet zavoda, ki pa še vedno ni dobil jasnega odgovora, od kod so se pri poslovanju nabirali milijonski presežki. Revizorki KPMG iz Ljubljane, ki sta nekaj mesecev pregledovali dokumentacijo o poslovanju, sta povedali, da je bila to njuna najobsežnejša revizija.

Odklonilno revizijsko mnenje si je nekdanje vodstvo doma prislužilo z najdenimi napakami na skoraj vseh področjih, od premalo zaposlenih do nepravilnega prikazovanja stroškov, skrivanja presežkov med računovodskimi postavkami, nenamenske porabe denarja do napak pri vodenju naložb in nakupu opreme.

Na podlagi revizijskih ugotovitev je začasno vodstvo doma proti prejšnji direktorici Kristini Dokl že podalo prvo kazensko ovadbo zaradi nenamenske porabe presežkov za nakup počitniškega stanovanja za zaposlene na Rogli.

Iz revizije pa bo izluščilo najprej najnujnejše napake, ki jih lahko popravi, potem pa začelo na novo postavljati celoten sistem vrednotenja storitev, stroškovnih mest in oblikovanja cen za oskrbovance.