V drugo tri kandidatke za ravnateljico hrastniškega Vrtca

Zaradi površnosti razpis ponovili; predstavile se bodo lahko vse.

Objavljeno
30. november 2015 23.06
Vrtec Biba v Ljubljani, 12. marca 2015
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Če je še pred kratkim kazalo, da hrastniški vrtec zaradi napake v postopku in obtožb lokalne politike o preferiranju ene od kandidatk letos ne bo dočakal nove ravnateljice, so v svetu zavoda po odpiranju vlog ponovljenega razpisa bolj optimistični.

Ker bodo o ravnateljici tokrat lahko mnenje podali tudi starši, bitka med prijavljenimi Matejo Funkl, Barbaro Vodeb in Majo Petan ne bo lahka. Funklova in Vodebova sta zunanji kandidatki, Petanova prihaja iz Vrtca Hrastnik, vse so po ugotovitvah sveta zavoda oddale popolne vloge in vse so kandidirale že na prvem razpisu.

Za ponovitev razpisa so se odločili na podlagi pridobljenega pravnega mnenja oziroma zaradi postopkovne napake v svetu zavoda, kjer so spregledali, da kandidatka, ki jo podpirajo, Maja Petan ni priložila potrdila o nekaznovanju. To je opazil šele občinski kviaz, a rok za dopolnitev vloge je že potekel. »Bili smo res površni, tudi neizkušeni, saj v zadnjih osemnajstih letih na razpis za ravnatelja vrtca nikoli ni prišla več kot ena prijava − aktualne ravnateljice,« priznava predsednica sveta zavoda Nuša Učesanek.

Ni zadosten argument

A to za Marka Funkla, svetnika Liste Naš Hrastnik, ni zadosten argument. »Ali so direktorski stolčki dejansko dogovorjeni vnaprej?« se sprašuje Funkl. Medtem ko so starši, preden se izrečejo o podpori, hoteli prisluhniti predstavitvam vseh kandidatk, se vzgojiteljski zbor za to ni odločil. Neuradno: ker so se vnaprej odločili za »svojo« kandidatko. Zdaj bodo po zagotovilih Nuše Učesanek prisluhnili vsem. Ne glede na vse se na čelu vrtca najpozneje januarja obeta nov obraz. Ravnateljica Slavica Pavlič, ki ga je vodila od septembra 1997, odhaja v pokoj.