V Izoli prva pasja plaža

Turistom, ki se na morje odpravljajo skupaj s svojimi štirinožnimi prijatelji, se na Obali obetajo boljši časi.

Objavljeno
30. junij 2012 12.40
šipič MNENJA/SOBOTNA
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si
Izola − V izolski občini bo namreč z julijem ob obalnem pasu pri nekdanjem Delamarisu zaživela pasja plaža oziroma kopališče, kjer se bodo psi lahko prosto kopali. Po pisanju Slovenske tiskovne agencije bo plaža v prihodnjih dneh tudi ustrezno označeno s tablo.

Kot so za STA pojasnili na izolski občini, pravzaprav ne gre za nov projekt, ampak za izvajanje določil občinskega odloka o nadzoru in obveznostih imetnikov živali pri vzdrževanju čistoče javnih površin, ki so ga svetniki sprejeli na svoji zadnji redni seji in bo stopil v veljavo v mesecu juliju.

Odlok med drugim določa, da bo občina Izola v roku dveh mesecev od njegove uveljavitve označila z ustreznimi oznakami vse javne površine, po katerih ni oziroma je dovoljeno voditi pse in ostale živali.

Območje omenjenega kopališča za zdaj sicer ne bo posebej urejeno v smislu, da bi imeli lastniki na razpolago posodice za vodo oziroma da bi bila živalim zagotovljena senca. Bo pa, kot napovedujejo na občini, to eden izmed naslednjih korakov ureditve območja v prihodnje.