V Kopru rekord turistov s križark

Križarki sta v Koper pripeljali 5927 potnikov in približno 2500 članov dveh posadk. Na koprskih ulicah gneča kot v Benetkah.

Objavljeno
17. september 2013 20.22
B. Š., Koper
B. Š., Koper

Koper - Danes je Koper doživel rekorden dnevni obisk potnikov s križark. To je bil velik izziv za vse turistične delavce, gostince in trgovce, predvsem za policiste in varnostnike-preglednike, ki so morali v čim krajšem času pregledati vse pred ponovnim vstopom na dve ladji. Celebrity Silhouette in Crown Princess sta v Koper pripeljali 5927 potnikov in približno 2500 članov dveh posadk, skupaj torej približno 8400 ljudi. To se je poznalo tudi v Kopru, saj je staro mestno jedro obiskalo bistveno več ljudi, kot jih prebiva v njem. Najbolj obljudene ulice so na trenutke spominjale na gnečo iz Benetk.

Veliko dela je imelo tudi nekaj deset taksistov in 45 avtobusov. Kar nekaj nejevolje pa je pri vseh organizatorjih izletov povzročilo jutranje slabo vreme (tramontana), ki je za dve uri prestavilo vplutje Crown Princess, vendar je kasnejše lepo vreme prepričalo poveljnika ladje, da so za dve uri prestavili odhod te ladje. Doslej je v letošnjem letu priplulo v Koper 37 ladij in na njih je bilo 41.492 potnikov, v celotni sezoni, ki bo trajala še dva meseca, načrtujejo 67.000 potnikov in 55 ladij. Danes se je še enkrat izkazalo, kako zelo prav bi jim prišel bolj urejen (zgrajen) potniški terminal.