V Ljudskem vrtu spet luč

Zavod ŠOM je zabredel v hude likvidnostne težave, ki ogrožajo delovanje javnih športnih objektov v mestu.

Objavljeno
24. oktober 2014 20.42
Slovenija, Maribor, 5.12.2012 - stadion LJudski vrt foto:Tadej Regent/Delo
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Maribor – Športni park Ljudski vrt je vključno z osrednjim stadionom danes zjutraj spet dobil elektriko, ki so mu jo dan prej skupaj s plinom odklopili zaradi neplačanih računov upravljavcev. Da bi se takšnim zapletom v prihodnje izognili, bo treba urediti razmerja med glavnim upravljavcem, občinskim zavodom Športni objekti Maribor (ŠOM), in Zvezo mariborskih športnih društev (ZMŠD) Branik ter zakrpati finančno luknjo ŠOM.

Na ta zavod je občina pred leti prenesla tudi upravljanje objektov v Ljudskem vrtu (njihov 10-odstotni solastnik je ZMŠD Branik), a to do danes ni bilo urejeno. »Pokrili smo del stroškov Elektru Maribor, z Energijo plus pa se dogovorili za preklic odstopa od pogodbe z Branikom,« je pojasnil pomočnik direktorja ŠOM Aleš Antolinc.

Ta zavod je zabredel v hude likvidnostne težave, ki ogrožajo delovanje javnih športnih objektov v mestu. Po Antolinčevih besedah ŠOM nujno potrebujejo finančno injekcijo v višini 200.000 evrov, a zagotovil občine, da jo bodo dobili, včeraj še niso imeli.