V mariborski občinski upravi bodo odpuščali

Akt o sistematizaciji delovnih mest bi v veljavo lahko prešel s 1. januarjem.

Objavljeno
29. september 2012 12.52
regent/MILICA SIMONIC STEINER
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Maribor - V upravi Mestne občine Maribor (MOM) bodo odpuščali, je potrdila direktorica občinske uprave Milica Simonič Steiner, poroča STA.

»Držali se bomo priporočil vlade. Tam nekje deset do 15 odstotkov,« je Milica Simonič Steiner komentirala zmanjšanje števila zaposlenih.

Odpuščanje naj bi se začelo kmalu. »Predvidevamo, da bo akt o sistematizaciji delovnih mest sprejet do konca letošnjega leta in se uveljavil s 1. januarjem, ker reorganizacija vpliva tudi na proračun,« je dejala direktorica.

Mariborski mestni svet je v ponedeljek privolil v začetek reorganizacije občinske uprave. Med drugim so s sprejetim odlokom ustanovili nov urad za starejše in invalide ter kabinet direktorja mestne uprave. Slednji je doslej spadal v kabinet župana. V vseh uradih se po novem izvajajo pravne in finančne naloge, ki so jih do sedaj opravljale skupne službe, med novostmi je tudi možnost opravljanja notranje revizije s strani zunanjega izvajalca.

Po navedbah mestne uprave bodo spremembe prispevale k racionalizaciji poslovanja.

Korenito prenovo občinske uprave župan Franc Kangler napoveduje že vrsto let in je večkrat že javno povedal, da so med zaposlenimi tudi takšni, ki »nič ne delajo, popoldne pa imajo odprte še s.p.«.

Ssindikalist Goran Rajić je pred dnevi dobil vabilo na zaslišanje na policijsko upravo, ker naj bi ga Simonič Steinerjeva ovadila zaradi izvajanja mobinga nad zaposlenimi – strašil naj bi jih, da bodo izgubili službe.

Rajić potezo razume kot ustrahovanje, Simonič Steinerjeva pa očitke zavrača. »Nekateri se upravičeno bojijo, ker imajo očitno toliko časa, da se lahko s tem ukvarjajo. Moram pa reči, da je vzdušje v mestni upravi zaenkrat dobro,« je še dejala.