V Mariboru odprli cenovno ugoden mladinski hotel Pekarna

V Hostlu Pekarna so na razpolago štiriposteljne sobe, apartmaji, garsonjere ... Cene prenočitve so med 17 in 25 evrov.

Objavljeno
21. september 2011 18.53
Posodobljeno
21. september 2011 19.00
M. R., Maribor
M. R., Maribor

Maribor - Na območju kulturnega centra (KC) Pekarna v Mariboru je uradno odprl vrata nov Hostel Pekarna z 61 ležišči. Gre za četrti mladinski hotel v Mariboru, ki sicer že sprejema goste skoraj mesec dni in po besedah direktorice Lidije Ropin že izpolnjuje pričakovanja glede povpraševanja. V mesecu dni so imeli desetodstotno zasedenost, veliko zanimanja je tudi za najem predavalnic.

V Hostlu Pekarna, ta zaseda drugo nadstropje in mansardo obnovljene upravne zgradbe kompleksa Pekarna, so na razpolago štiriposteljne sobe, apartmaji, garsonjere, jedilnica, kuhinja in prostor za druženje; cene prenočitve so med 17 in 25 evrov.

V isti zgradbi so poleg mladinskega hotela uredili še nove prostore mariborskega Mladinskega kulturnega centra (MKC), nekaj površin pa ostaja praznih še za druga društva, zavode in posameznike.

Razpis za zapolnitev bodo objavili v naslednjih dneh, a je že zdaj jasno, da ne bo dovolj prostora za vse, ki so bili v tem objektu pred obnovo, je pojasnila direktorica MKC Nina Arsenovič. Po njenih besedah se je sicer s prenovo upravne stavbe - stala je 1,9 milijona evrov, od tega so 800.000 evrov dobili iz evropskega sklada za regionalni razvoj - končala prva faza obnove KC Pekarna.

Kdaj bo sledila obnova preostalega dela kompleksa, za zdaj še ni znano, čeprav je bila sprva eden ključnih investicijskih projektov Evropske prestolnice kulture.