V Murski Soboti zaživel »soboški biciklin«

Ves sistem z dvema nadstrešnicama, desetimi kolesi in elektronskim sistemom za izposojanje je stal 37.000 evrov.

Objavljeno
19. november 2015 13.09
Soboški biciklin

Murska Sobota − Včeraj so v središču Murske Sobote in pri nakupovalnem središču BTC sočasno odprli dve postaji novega sistema izposoje mestnih koles »soboški biciklin«.

Odslej si bodo lahko tisti, ki bi radi kolesarili po mestu ali po nakupih, pa nimajo pri roki kolesa, izposojali deset koles. Za prebivalce mestne občine Murska Sobota bo izposoja s kartico mestnega avtobusa Sobočanec brezplačna, drugi pa bodo za izposojevalno kartico, ki jo bodo lahko dobili v murskosoboškem TIC, plačali simboličnih deset evrov na leto.

Ves sistem z dvema nadstrešnicama, desetimi kolesi in elektronskim sistemom za izposojanje je stal 37.000 evrov, od tega je malo manj kot polovico prispevala občina, malo več kot polovico pa nakupovalni center BTC.

Župan Aleksander Jevšek, ki je včeraj prvi zajahal »soboški biciklin«, je dejal, da o še eni postaji in dodatnih kolesih razmišljajo tudi v nakupovalnem središču Maximus na zahodnem obrobju Murske Sobote, in k širitvi sistema pozval tudi odgovorne v bližnjih turističnih krajih, kot so Moravske Toplice.