Kakor je za spletno Delo povedal zdravnik epidemiolog Dražen Stojanović iz NIJZ za ostale zaposlene v kuhinji preiskava še poteka. Na delovno mesto v kuhinjo se bodo lahko vrnili takrat, ko bodo laboratorijski testi na salmonelo negativni. Inšpektor bo pregledal še šolsko kuhinjo in se na podlagi tega odločil, kdaj bo znova odprta.
Na spletni strani grosupeljske šole staršem sporočajo, da bo šolska kuhinja začela z delom jutri (v petek), ko bodo učenci v šoli lahko prejeli malico, kosilo in popoldansko malico. Zajtrka do nadaljnega ne bo. Kuhinja je zaprta vse od prejšnjega četrtka, ko je republiški inšpektor za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin odredil dezinfekcijo
prostorov, prepovedal je opravljati delo vsem tistim zaposlenim, ki so imeli opraviti z živili. Šola je morala uničiti tudi vsa živila (zelenjavo, meso in sadje), ki bi bila lahko okužena s salmonelo.