V ponedeljek regres in plača za zaposlene v Bolnišnici Topolšica

Bolnišnica Topolšica se zaradi pretekle naložbe v energetsko sanacijo in obnovo že več mesecev sooča z likvidnostnimi težavami.

Objavljeno
09. junij 2017 18.16
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Topolšica - Potem ko je vlada v četrtek Bolnišnici Topolšica zagotovila 490.000 evrov za poplačilo izvršb, izplačilo plač in letošnjega regresa, bodo v bolnišnici to nakazilo prejeli v ponedeljek, ko načrtujejo tudi izplačilo zaposlenim, je Slovensko tiskovno agencijo povedal v. d. direktorja bolnišnice Jurij Šorli. Medtem je bila v podporo bolnišnici ustanovljena civilna iniciativa.

Bolnišnica Topolšica se zaradi pretekle naložbe v energetsko sanacijo in obnovo, ki je presegala finančne zmožnosti bolnišnice, že več mesecev sooča z likvidnostnimi težavami. Bolnišnico spremljajo izvršbe nepoplačanih izvajalcev del, zaradi česar je imela nekaj časa tudi blokiran račun. V zadnjih dveh mesecih ji je zmanjkalo tudi sredstev za izplačilo obveznosti do 240 zaposlenih.

Plače za maj, ki bi jih morali zaposleni dobiti do 10. junija, bodo tako po napovedih vodstva bolnišnice predvidoma izplačane v ponedeljek, 12. junija, skupaj z letošnjim regresom.

Medtem pa se v okviru ministrstva za zdravje nadaljujejo postopki za priključitev Bolnišnice Topolšica k Splošni bolnišnici Celje. Vodstvi obeh bolnišnic imata dnevne razgovore na to temo in trenutno pripravljata organizacijsko shemo prihodnjega skupnega zavoda. A kot je po današnjem sestanku z vodstvom celjske bolnišnice povedal Šorli, ne najdejo sinergijskih učinkov, ki bi kakorkoli prispevali k boljšemu finančnemu stanju ene ali druge ustanove. »Zaenkrat je skupni finančni učinek teh stvari negativen,« je poudaril Šorli.