V Revozu po hekerskem napadu znova zagnali proizvodnjo

Zaustavitev je povzročila izpad izdelave več kot 400 vozil, dodatna škoda je nastala v opremi in z dodatnim delom.

Objavljeno
15. maj 2017 10.20
FILES-FRANCE-WORLD-CYBER-SECURITY-ATTACK
Š. P., STA
Š. P., STA
Novo mesto − V novomeškem Revozu, kjer sta zaradi hekerskega napada na računalniški sistem obstali petkova večerna in sobotna dopoldanska izmena, so to davi znova zagnali. Omenjena zaustavitev je povzročila izpad izdelave več kot 400 vozil, dodatna škoda je nastala v opremi, z dodatnim delom in podobno. Za skupno oceno vsega bodo potrebovali še nekaj časa.

Vodja Revozove službe za komuniciranje in javne zadeve Nevenka Bašek Zildžović je za STA davi povedala, da jim je v tej novomeški tovarni po izpadu informacijskih sistemov, ki je bil posledica hekerskega napada, uspelo odpraviti njegove posledice in vzpostaviti vse povezave.

Proizvodnja je normalno stekla. Kako bodo nadoknadili omenjeni izpad, z dodatnim delom ob koncu tedna ali kako drugače, pa se morajo še dogovoriti, je še povedala Bašek Zildžovićeva.

Reševanje problema in posledic izsiljevalskega hekerskega napada je bilo sicer v marsičem odvisno od pariške centrale in reševanja posledic tamkajšnjega napada, kajti Revoz je del Renaultovega sistema in njegovega elektronskega omrežja, so pojasnili v Revozu.


Foto: Damien Meyer/AFP