V Rogu bodo sprejeli Majerjeve

Aktivisti socialnega centra Rog bodo sprejeli prejšnji teden deložirano družino Majer, potem ko župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič ni našel nujnega bivališča za njeno nastanitev.

Objavljeno
15. december 2006 18.59
Zapuščena tovarna Rog
Ljubljana - Po deložaciji Magde Majer in njene družine prejšnji teden iz Kolizeja, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič ni našel nujne bivalne enote za nastanitev omenjene družine, kot je to obljubil.

Socialni center Rog bo sprejel družino Majer

Tako bodo Magdo Majer in njeno družino sprejeli začasni uporabniki tovarne Rog, ki ji bodo odstopili sobico, so v današnjem sporočilu za javnost zapisali začasni uporabniki in uporabnice prostorov tovarne Rog. Majerjevi je namreč po obisku v Mestni hiši, kjer jo je sprejel podžupan Jani Moederndorfer, MOL ponudila začasno nastanitev v nujni bivalni enoti, kar pa se kasneje ni zgodilo. Kot so aktivisti Roga še sporočili, je bilo po tedenskem prinašanju razne dokumentacije za družino Majer ugotovljeno, da naj ne bi bila socialno ogrožena, ker Majerjeva prejema denarno nadomestilo od Zavoda za zaposlovanje.

Kot je znano, je 5. decembra v spremstvu policije potekala deložacija družine Majer. Po prihodu policije se je Majerjeva pogovorila z izvršiteljem in pristala, da se sama umakne iz stanovanja, napovedala pa je, da bo šla s svojim problemom na evropsko sodišče. V stanovanju Majerjeve so se že pred napovedano deložacijo zbrali aktivisti Dostje, Roga in Društva CIIA, da bi preprečili deložacijo, zaradi česar je morala posredovati policija.