V slavo evru oviran promet

Policisti napovedujejo v ponedeljek kratkotrajne zapore prometa med letališčem Brnik, Brdom, Bledom in Ljubljano, saj se bodo tam peljale delegacije s spremstvom in varovanjem.

Objavljeno
15. januar 2007 01.01
Ljubljana -Danes se bomo lahko veselili uradnega vstopa Slovenije v evroobmočje. Osrednja proslava bo v Cankarjevem domu v Ljubljani, nekatere dejavnosti pa bodo tudi na Brdu pri Kranju in Bledu. Policisti napovedujejo med 9. in 22. uro kratkotrajne zapore prometa med letališčem Brnik, Brdom, Bledom in Ljubljano, saj se bodo tam peljale delegacije s spremstvom in varovanjem. Tudi nekatera vozila v ponedeljek popoldne in zvečer ne bodo smela na cesto.

Zaradi zagotavljanja varnosti varovanih oseb po avtocesti in regionalni cesti od Ljubljane do Kranja ter ljubljanski Celovški cesti do križišča s Tivolsko cesto med 15. in 22. uro ne bodo smela voziti vozila, težja od 7500 kilogramov, in tista, ki so daljša od 14 metrov, razen mestnih avtobusov. Druge poti si bodo morali izbrati tudi vozniki traktorjev, motokultivatorjev, delovnih strojev in vprežnih vozil. Prav tako bo vožnja po omenjenih cestah prepovedana za avtošole in vozila z nevarnimi snovmi. Policisti opozarjajo predvsem na verjetne večje prometne zastoje na Celovški cesti, med gorenjsko avtocesto in severno ljubljansko obvoznico.

Ves dan bo prepovedana vožnja, ustavljanje in parkiranje na Erjavčevi ulici v Ljubljani, od križišča z Igriško do križišča s Prešernovo ulico, torej do vladnih prostorov. Parkirane avtomobile bo odvlekel pajek.

Vsem, ki se boste danes vozili med Brnikom, Brdom, Bledom in Ljubljano ter po glavnem mestu, policisti svetujejo, da se odpravite na pot pravočasno in upoštevate njihova navodila. Poleg tega morate upoštevati prednost vozil s rdečimi in modrimi lučmi. Možje v modrem obljubljajo, da bodo zapore pravočasno objavili v sredstvih javnega obveščanja in da se bodo kljub potovanjem številnih delegacij potrudili za čim bolj tekoč promet.