V SMC ne poznajo podjetja Minis

Podjetje, vključeno v postavljanje žične ograje, je menda imelo do pred kratkim poslovne prostore v isti stavbi kot lokalni odbor SMC.

Objavljeno
15. december 2015 16.03
rajsek/Ograja na meji
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − V SMC so v izjavi za javnost zagotovili, da ne poznajo podjetja Minis, ki je vključeno v postavljanje žične ograje na meji in je menda imelo še do pred kratkim poslovne prostore v isti stavbi kot lokalni odbor SMC v Žalcu. Zanikali so tudi vpletanje v postopke javnega naročanja.

Kot so poudarili v SMC, ima v poslovni stavbi, kjer ima sedež tudi njihov lokalni odbor, prostore najete okoli deset podjetij. Pri tem je pisarna njihovega lokalnega odbora odmaknjena in ima tudi lasten vhod. »Za najem te pisarne so se v lokalnem odboru Žalec odločili, ker je bila najcenejša med že tako majhno izbiro na trgu,« so zapisali v SMC.

Ugibanje nekaterih medijev, češ da gre za povezavo lokalnega odbora s podjetjem Minis, so zavrnili kot »popolnoma neutemeljeno in napačno«. »Najemanje prostorov pri lastniku poslovne stavbe na ulici Talcev 3 je edina skupna točka med podjetjem Minis in SMC. Z lastnikom podjetja Bojanom Plohlom nimamo in nismo imeli nobenih stikov. Sam je tudi izjavil, da ni član naše stranke,« so poudarili.

V največji vladni stranki so tudi zagotovili, da v postopke javnega naročanja ne posegajo. K temu jih, kot so pojasnili, vežejo tako veljavna zakonodaja kot tudi lastne programske usmeritve in vrednote.

POP TV je namreč poročal, da je Minis, ki je bil še lani brez zaposlenih, dobil polmilijonski posel pri postavljanju žične ograje na meji. Podjetje jemenda imelo do pred kratkim sedež v isti stavbi, kjer domuje lokalna SMC. Ministrstvo za notranje zadeve je menda posel dodelilo brez javnega razpisa oziroma zgolj na povabilo.