V sobotnem Delu: Analiza Slovenije v krizi

V uredništvu Dela smo se odločili, da predstavimo celovito in poglobljeno sliko razmer, v katerih živimo.

Objavljeno
20. september 2013 14.36
Uredništvo Dela
Uredništvo Dela
Ljubljana – Jutrišnja izdaja Dela bo drugačna. Namenjena bo analizi krize, ki se že nekaj let postopno, a vztrajno zajeda v vse pore življenja v Sloveniji. V uredništvu Dela smo se zato odločili, da na začetku jeseni predstavimo celovito in poglobljeno sliko razmer, v katerih živimo.

Ker sodimo, da so razsežnost krize, v kateri smo, ter v zadnjem času okrepljene grožnje s prihodom zloglasne trojke za prebivalce države najpomembnejša in »najekskluzivnejša« vest, bomo na prvih osmih straneh sobotnega Dela podrobneje opisali, kje so vzroki in kakšne so posledice in učinki, ki jih kriza ustvarja in generira na političnem, gospodarskem, socialnem in družbenem področju.

Na enem mestu bo predstavljena svojevrstna »krvna slika« Slovenije, saj je to najboljši način, da bralce opozorimo na vso resnost položaja in razmer.

Čez nekaj dni bo morala vlada v Bruselj poslati seznam ukrepov za zaustavitev gospodarskega nazadovanja, hkrati se zaradi sprejemanja nepriljubljenih varčevalnih ukrepov srečuje z napetostmi v koaliciji, ki ustvarjajo politično nestabilnost. In v takšnih razmerah prihaja v prihodnjih tednih k nam misija evropske komisije, ki bo ocenjevala doslej sprejete ukrepe vlade za izhod iz krize.

Pripravite se na njih in si vzemite čas za jutrišnji Delov vodnik po krizi.