V Trebnjem doslej šest županskih kandidatov, na Mirni dva

Kandidature za volitve članov občinskega sveta in županov, ki bodo v občini Trebnje in novoustanovljeni občini Mirna 10. aprila, morajo kandidatke in kandidati na občinski volilni komisiji vložiti do srede, 16. marca. V občini Trebnje je županske kandidature doslej napovedalo šest kandidatov, na Mirni pa dva.

Objavljeno
11. marec 2011 12.05
J. S. S., delo.si
J. S. S., delo.si
Trebnje, Mirna - Kandidature za županska mesta v Trebnjem bodo vložili kandidat SLS in predsednik krajevne skupnosti Dobrnič Silvester Prpar, kandidatka SDS in predsednica strankinega občinskega odbora Nada Pepelnak, kandidatka stranke Drot in občinska svetnica Špela Smuk, kandidat SD in občinski svetnik Marko Grandovec, kandidat NSi in direktor ljubljanskih zaporov Miran Candellari, sedanji župan Alojzij Kastelic pa se bo za vnovičen mandat potegoval kot neodvisen kandidat s podpisi volivcev.

Na Mirni se bo za mesto prvega župana kot neodvisni kandidat potegoval koordinator odbora za ustanovitev občine in direktor podjetja M Tom Dušan Skerbiš, po dosedanjih podatkih pa bo njegov tekmec neodvisni kandidat Boštjan Kolenc.

Volilni komisiji obeh občin delujeta na občinski upravi v Trebnjem.