V UKC Ljubljana ukinili omejitve obiskov

Epidemiološka situacija v UKC Ljubljana se je v zadnjih dneh umirila, zato so z današnjim dnem popolnoma ukinili omejitev oz. prepoved obiskov, vključno s kliničnim oddelkom za kardiologijo Interne klinike.

Objavljeno
15. februar 2011 14.36
Ti. K., delo.si
Ti. K., delo.si
Ljubljana -  Do popolne umiritve epidemiološke situacije virusnih obolenj pa ostaja priporočilo, naj bolnika obišče samo po ena zdrava oseba za pol ure, poroča STA.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana tako prosijo vse obiskovalce, ki bi želeli obiskati svoje sorodnike, prijatelje ali znance, da se priporočila držijo, še vedno pa naj upoštevajo tudi vse higienske ukrepe, kot sta umivanje in dezinficiranje rok.

Zaradi porasta respiratornih in virusnih okužb med splošno populacijo je ljubljanski klinični center omejil obiske že sredi januarja, 9. februarja pa so morali zaradi pojava sezonske virusne črevesne bolezni (driske) v glavni stavbi prepovedati obiske. Stanje v UKC se je sicer v minulih dneh že precej normaliziralo, tako da je do ponedeljka ostala v veljavi omejitev obiskov na Kliničnem oddelku za kardiologijo Interne klinike.