V Vinu Brežice nadaljujejo s stavko

V Vinu Brežice, kjer zaradi zaostalih izplačil delavcem od 11. avgusta poteka stavka, podjetje od danes varujejo stavkovne straže. Stavko bodo nadaljevali do četrtka, ko poteče rok, do katerega se mora krško okrožno sodišče odločiti glede predloga stečaja.

Objavljeno
24. avgust 2009 15.34
Ta.R./STA
Ta.R./STA

Brežice - V Vinu Brežice, kjer zaradi zaostalih izplačil delavcem od 11. avgusta poteka stavka, podjetje od danes varujejo stavkovne straže. Stavko bodo nadaljevali do četrtka, ko poteče rok, do katerega se mora krško okrožno sodišče odločiti glede predloga stečaja, ki ga je sindikat vložil 19. avgusta, je danes povedal sindikalist Janko Kržan.

 

Po njegovih besedah stavka podjetju, ki je brez vode, elektrike in naročil, ne povzroča škode, stavkovni odbor pa namerava z njo nadaljevati do odločitve okrožnega sodišča v Krškem, ki bo odločilo o stečaju ali kakšni drugačni rešitvi.

 

Stavkovni odbor je danes neuradno izvedel, tako Kržan, da je krško okrožno sodišče ugodilo prošnji novega direktorja družbe Roberta Špilerja in mu izdalo dovoljenje za prevzem dokumentacije podjetja, v prostorih podjetja pa naj bi jo predali danes popoldne.

 

Dosedanji kooperant Vina Brežice Coca Cola je doslej iz podjetja odpeljal večino zaloge oziroma 67 kamionov pijač lastne blagovne znamke, preostalo pijačo pa namerava odpeljati v naslednjih dneh, je še povedal Kržan.