Valentinčič na čelu uprave za izvrševanje kazenskih sankcij

Vodenje Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij je z današnjim dnem prevzel vršilec dolžnosti generalnega direktorja Dušan Valentinčič. Kot v. d. generalnega direktorja bo imel polna pooblastila za vodenje uprave.

Objavljeno
19. oktober 2009 15.18
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Vodenje Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij je z današnjim dnem prevzel vršilec dolžnosti generalnega direktorja Dušan Valentinčič. Kot v. d. generalnega direktorja bo imel polna pooblastila za vodenje uprave.

Valentinčič ima večletne delovne izkušnje s področja izvrševanja kazenskih sankcij, ki jih je med drugim pridobil kot generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Od 1. septembra 2006 je bil razporejen na delovno mesto direktorja urada v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper.

 

Vlada je 8. oktobra Valentinčiča s 17. oktobrom imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za dobo šestih mesecev. Valentinčič bo imel kot v. d. generalnega direktorja polna pooblastila za vodenje uprave.

 

Dosedanji generalni direktor Tomaž Smole in imenovani v. d. generalnega direktorja Dušan Valentinčič sta primopredajo opravila konec minulega tedna.