Varovanja prehoda ne bodo izvedli

Civilna iniciativa za ureditev železniških prehodov v občini Kidričevo ne bo izvedla 24-urnega varovanja železniškega prehoda, ki so ga nameravali izvesti s petka na soboto.

Objavljeno
22. februar 2007 10.51
Kidričevo – Civilna iniciativa za ureditev železniških prehodov v občini Kidričevo je na svoji seji v sredo sklenila, da ne bo izvedla 24-urnega varovanja železniškega prehoda, ki so ga nameravali izvesti s petka na soboto. V odboru, ki je v začetku februarja zaradi nevarnih železniških prehodov v občini Kidričevo organiziral protestni shod kakšnih 200 krajanov Cirkovcev, namreč pričakujejo, da bo odbor DZ za promet sprejel take sklepe, ki bodo pripomogli k ugodni rešitvi omenjenih železniških prehodov.

Predstavniki civilne iniciative so se v sredo sestali tudi s predstavniki agencije za železniški promet in komisije za reševanje problematike železniških prehodov v občini Kidričevo, so danes sporočili iz civilne iniciative. Kot pojasnjujejo, je bil na sestanku sklenjen dogovor glede reševanja omenjene problematike, ki med drugim predvideva preusmeritev prometa osebnih vozil.

V civilni iniciativi se s predlagano rešitvijo ne strinjajo, ker so mnenja, da bodo s tem v Cirkovcah imeli nove varnostne probleme v cestnem prometu. Zaradi tega civilna iniciativa sicer ne bo organizirala novih protestov, ker računa na ugoden razplet dogodkov po seji odbora za promet. Ob tem je predsednik civilne iniciative Damjan Medved poudaril, da njihov namen ni protestirati, temveč zagotoviti večjo prometno varnost.

Cirkovčani so v torek, kot je znano, predsedniku parlamentarnega odbora za promet Josipu Bajcu predali zahtevo za sklic izredne seje odbora na temo železniških prehodov v občini Kidričevo. Bajc je tedaj dejal, da so izpolnjeni vsi pogoji, da do seje pride, ter da bi se to lahko zgodilo že v dveh do treh tednih.

Sklic izredne seje odbora so zahtevali, ker je v zadnjih šestih letih na nezavarovanih železniških prehodih v njihovi občini umrlo 11 ljudi, od tega dva v letošnjem letu, v praksi pa se kljub obljubam ni spremenilo nič. Zahtevi so priložili tudi okoli 350 podpisov krajanov.