Včeraj skoraj 400 novookuženih

Število okužb še kar raste, posledično pa tudi incidenčna stopnja, zaradi česar smo vse bliže epidemiji in izrednim razmeram.

Objavljeno
08. oktober 2020 09.20
Posodobljeno
08. oktober 2020 09.42
FOTO: Voranc Vogel/Delo
Ljubljana – Po neuradnih podatkih je bilo včeraj v državi odkritih več okužb kot v torek, ko je številka prvič poskočila čez 300.

Strokovnjaki menijo, da je napočil čas, ko bi morali maske nositi tudi na prostem, vlada pa bo na seji predvidoma sprejela nekaj novih ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa.

Ob 10.00 bo direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis podal izjavo o trenutni epidemiološki situaciji v UKC Maribor.V torek so na območju Slovenije potrdili 356 novih okužb s koronavirusom, kar je bil največji dnevni porast dotlej (in še enkrat več kot v ponedeljek). V bolnišnicah se je sto bolnikov zdravilo na navadnih oddelkih in 22 na intenzivnih oddelkih. 

Vlada bo na današnji seji predvidoma sprejela nekaj novih ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Ob naraščanju števila potrjenih okužb in hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 je premier Janez Janša že v torek med drugim napovedal omejitev zbiranja ljudi na največ deset z nekaterimi izjemami.