Večina delavcev Hidromontaže iz Libije že doma

Danes dopoldan se je iz Libije srečno vrnilo pet delavcev in zastopnik mariborskega podjetja HC Hidromontaža Jože Gričnik. Šesterica, ki je danes pristala v Gradcu, je sicer iz Tripolija proti domu odpotovala prek Beograda in Dunaja. Sedmi delavec se bo po njegvih besedah vrnil v nedeljo, osmi pa bo na lastno željo ostal v Libiji.

Objavljeno
25. februar 2011 14.00
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor
Maribor - Sedmega delavca so po besedah Jožeta Gričnika v Libiji pustili, ker so potem, ko so dobili informacijo, da je na Jatovem letalu nekaj prostih mest, imeli le pol ure časa, da pridejo na letališče, omenjeni delavec pa je bil preveč oddaljen in ga niso mogli priklicati, zato bo v nedeljo proti Dunaju odletel z redno linijo. Šesterica, ki je danes pristala v Gradcu, je sicer iz Tripolija proti domu odpotovala prek Beograda in Dunaja.

Gričnik je razmere na glavnem libijskem letališču opisal kot zelo kaotične, saj se pred in v letališki stavbi drenja nepopisna množica ljudi, vojska, policija in agenti pa nekatere, predvsem Egipčane in Tunizijce, ki si kruh služijo v Libiji, neusmiljeni pretepajo. Egipčani po svoje državljane sicer pošljejo po eno ali dve letali, a potnikov je čez deset tisoč, pravi Gričnik, in vsi bi razumljivo radi pobegnili iz libijskega kotla. Zaradi gneče so na letališču zelo slabi tudi higienski pogoji, Gričnik je, denimo, na polet čakal debelih šest ur, nekateri pa čakajo tudi po več dni.