Promet se umirja

Zaradi velikonočnih praznikov je do sobote dopoldne pričakovati povečan promet proti notranjosti države in naprej proti mejnim prehodom s Hrvaško.

Objavljeno
30. marec 2018 07.48
Posodobljeno
30. marec 2018 07.48
jer avtocesta
Šp. B., STA, Š. J., Ma. F.
Šp. B., STA, Š. J., Ma. F.

Ljubljana  Velikonočni prazniki so čas, ko se na slovenskih cestah prvič pred poletno turistično sezono pojavi večje število vozil s tujo registracijo. Tudi tokrat prihajajoči konec tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije in Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski.

V ponedeljek, 2. aprila, se bodo poleg praznikov končale tudi počitnice v več evropskih državah. Močno bo povečan promet v obratni smeri. V torek, 3. aprila, pričakujemo tudi močnejšo jutranjo prometno konico. S 1. aprilom se uvaja elektronski sistem cestninjenja, zato so predvsem v območju cestninskih postaj možne kratkotrajne nočne zapore.

Prometna nesreča na vzhodni ljubljanski obvoznici

Na vzhodni ljubljanski obvoznici se je okoli 14.30 v predoru Golovec zgodila prometna nesreča, v kateri so bila po sedaj znanih informacijah udeležena štiri vozila, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. V nesreči, zaradi katere je bil predor zaprt 20 minut, je nastala zgolj materialna škoda.

Vzrok za nesrečo bodo policisti ugotavljali s pomočjo videonadzornega sistema, po vsej verjetnosti pa gre za vožnjo z neprilagojeno hitrostjo ali prekratko varnostno razdaljo. Povzročitelju bodo izdali plačilni nalog, so še zapisali na PU Ljubljana.

Aktualne razmere na cestah lahko spremljate na tej povezavi.

Zaradi velikonočnih praznikov velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, danes med 14. in 21. uro ter v nedeljo in ponedeljek med 8. in 21. uro.