Veselo!

Uredništvo Dela vam želi, da bi v teh prazničnih dneh znali ujeti trenutek lepega v morju nelepega, se odpreti za srečanja s sočlovekom.

Objavljeno
23. december 2015 22.06
uredništvo Dela
uredništvo Dela

Nič tako ne združi dveh ljudi kot skupno doživetje lepega, je zapisal italijanski filozof Piero Ferrucci. Svet se je spremenil do nerazpoznavnosti, smo sredi težkih premikov, ne vemo, kaj nas čaka.

A uredništvo Dela vam želi, da bi v teh prazničnih dneh znali ujeti trenutek lepega v morju nelepega, se odpreti za srečanja s sočlovekom. Tisto, kar šteje, so srečanja, je rekla že Svetlana Makarovič.

Srečanja z dragocenimi ljudmi so naš največji kapital. Tudi mi, novinarji, se napajamo iz srečanj. Iščemo zgodbe – in vam jih posredujemo: strašne, težke zgodbe, ki opozarjajo, a tudi zgodbe, ki navdihujejo. Ki nas spomnijo na to, da je edino, kar zares šteje, občutek za sočloveka.

Želimo si, da bi skupaj z vami, dragi bralci, v teh prazničnih dneh ponovno občutili moč notranje preobrazbe, ki jo ima iskreno srečanje: sprejemanje drugačnosti, odprtost do drugega, sočutje do tistih, ki trpijo. Želimo si, da življenja ne bi opazovali od daleč, skozi elektronske naprave, ampak bi se mu drznili pogledati v oči, zares. In tudi skozi naše, Delove, zgodbe začeli bolj verjeti v – Človeka.

(Vesna Milek)