Veter povzročil nekaj škode na Ptuju

Napovedi meteorologov o močnejšem jugovzhodnem vetru v Sloveniji, so se uresničile, po njihovih pričakovanjih pa sta mu izpostavljeni predvsem Štajerska in Prekmurje.

Objavljeno
18. januar 2007 22.05
Ptuj - Napovedi meteorologov o močnejšem jugovzhodnem vetru v Sloveniji, ki so jih napovedali za danes popoldan, so se uresničile, po njihovih pričakovanjih pa sta mu izpostavljeni predvsem Štajerska in Prekmurje. Zaenkrat je veter največ nevšečnosti povzročil na Ptuju in v njegovi okolici, kjer je ruval drevesa in električne drogove.

Na ptujskem regijskem centru za obveščanje so povedali, se je nekaj po 15. uri zaradi močnega vetra v Brezovcu v občini Cirkulane na hišo nagnil električni drog, ki so ga morali zamenjati delavci Elektra Ptuj. Nekaj pozneje je veter podrl drevo na Zidanškovi ulici na Ptuju, ob pomoči tamkajšnjih prebivalcev pa so posredovali gasilci iz Turnišča. Do podobnih težav je prišlo tudi na cesti v naselju Frankovci v občini Ormož, kjer so posredovali ormoški gasilci. Prav veter je bil najverjetneje tudi vzrok za izpad daljnovoda v Dornavi.

Po besedah Tanje Cegnar iz Agencije za okolje, je močnejši veter pričakovati tudi ponoči, še močnejši kot po nižinah pa bo v hribih. Veter se je pri nas pojavil kot posledica vremenskih razmer v srednji Evropi, kjer po nekaterih državah danes divja močan veter in celo viharji.