Dnevi zaščite in reševanja v Novem mestu

Bili smo na Dnevih zaščite in reševanja v Novem mestu, kjer vam bodo policisti z različnih delovnih področij do sobote delili nasvete o varni udeležbi v prometu, o ukrepih za večjo osebno varnost in še kaj. 

Objavljeno
15. oktober 2009 21.26
Ba.P.
Ba.P.
Novo mesto - V Novem mestu bodo od četrtka, 15. oktobra, do sobote, 17. oktobra, potekali Dnevi zaščite in reševanja, kjer bodo policisti obiskovalcem predstavili različna področja dela, policijsko opremo in vozila. Poleg dela prometne, kriminalistične in mejne policije bodo predstavili še dejavnosti Specialne enote, posebne policijske enote, Letalske policijske enote, vodnikov službenih psov in policistov konjenikov ter dejavnosti v mednarodnih civilnih misijah.

Ko smo jih obiskali mi, smo si lahko ogledali prikaz reševanja ponesrečenca s helikopterjem, kar je kar za nekaj časa ohromilo promet na novomeških ulicah, in prikaz dela policijskega psa.

Namen dnevov zaščite in reševanja pa ni le predstavitev dela posameznih delovnih področij policije, ampak tudi svetovanje. Obiskovalcem bodo policisti svetovali o varni udeležbi pešcev, kolesarjev in voznikov motornih vozil v prometu, pa tudi o ukrepih za večjo osebno varnost in varnost premoženja.

Več v videoprispevku