Kdo je tu razgrajač?

Vzgojitelji in starši nekaterih otrok, ki so letovali v Punatu in bili od tam zaradi izgredov predčasno poslani domov, so sklicali tiskovno konferenco, da pojasnijo svojo plat zgodbe, saj menijo, da so obtožbe mariborskega RK neutemeljene.

Objavljeno
16. september 2009 14.28
Mo.Z./Ma.J.
Mo.Z./Ma.J.
Ljubljana - Vzgojitelji in starši nekaterih otrok, ki so letovali v Punatu in bili od tam zaradi izgredov predčasno poslani domov, so sklicali tiskovno konferenco, da pojasnijo svojo plat zgodbe, saj menijo, da so obtožbe mariborskega RK neutemeljene.

Naj najprej spomnimo, da je bila skupina 27 otrok, ki so avgusta letovali v mladinskem počitniškem domu Punat na Krku, predčasno poslana domov, ker naj bi posamezniki grobo kršili pravila doma. uničevali naj bi stranišča in sobe ter fizično obračunavali z vzgojitelji.

Skupino 13- in 14-letnikov naj bi bilo težko obvladovati že več dni, stanje pa se je še poslabšalo v nedeljo, ko so morali letovišče zaradi hudih kršitev najprej zapustiti trije razgrajači. Predčasen odhod preostalih je bil nato zgolj preventiven ukrep.

Vsi vzgojitelji, ki so bili poslani domov zavračajo trditve RK o vandalskih dejanjih otrok in še vedno menijo, da je bila odločitev skupinskega odhoda otrok domov napačna.

Kot še pravijo, je RK Maribor javnost zavajal s fotografijami, ki naj ne bi pripadale tem otrokom. Prav tako naj RK ne bi predložil niti enega dokaza o kakršnikoli kršitvi teh skupin. S tem, kot pravi eden izmed vzgojiteljev Dejan Čegovnik, naj bi RK želel prikriti napake, ki jih je storilo vodstvo v Punatu.

RK je bil na tiskovno koneferenco povabljen, vendar se zaradi drugih obveznosti nihče ni utegnil udeležiti.


Izjave vzgojiteljev 5. ("problematične") izmene otrok v Punatu ter socialnega pedagoga v videoprispevku